Te Anau & Milford Sound

Te Anau is op zich niet zo speciaal, maar de stad ligt wel op een centrale locatie van waaruit je enkele toffe hikes kunt doen. Je kunt hier drie meerdaagse wandelingen oftewel Great Walks starten: de Milford, Routeburn en Kepler track. Verder is dit de stad die het dichts bij Milford en Doubtful Sound ligt, twee prachtige natuurgebieden. Milford Sound is het gemakkelijkst te bereiken en daardoor ook de meest toeristische, maar gelukkig zijn de Nieuw Zeelanders zeer natuurbewust waardoor het een mooi stukje natuur blijft, praktisch onaangetast door mensen.

Hoewel ik enkel in Te Anau was om het bovenvermelde Milford Sound te bezoeken hoorde ik veel positiefs over de bergachtige Kepler Track en als het in de periode dat ik er was niet zo nat en koud was zou ik deze wandeling zeker gemaakt hebben. Ik heb uiteindelijk toch het begin van de track gewandeld, hoewel ik halverwege heb moeten terugkeren wegens een enorme regenbui. Een lekkere douche aangeboden door de natuur 😀

Hier enkele foto’s van het begin van de track:

blog e blog c blog d

blog f
Net voor de regenbui

In Te Anau kun je ook een kleine zoo terugvinden, dat bezoekers informeert over de inspanning die ze hier doen om enkele bedreigde vogelsoorten terug een kans te geven.

blog b blog a

Best wel interessant eigenlijk en het is een leuke pauze tussen de stad en het begin van de Kepler Track als je beslist alles te voet te doen.

Maar nu wat meer over de tour die ik gedaan heb in Milford Sound.

Op weg naar het natuurgebied zijn we eerst nog bij een World Heritage locatie gestopt genaamd de Mirror Lakes:

blog d

Ik geloof dat de naam voor zichzelf spreekt 🙂 In tegenstelling tot Lake Matheson (zie Fox Glacier & Lake Matheson ) heb ik deze keer wel kunnen genieten van het spiegeleffect 😀

blog b

We zijn onderweg nog gestopt voor enkele fotomomenten:

blog blog f blog eEn daarna mochten we eindelijk de boot op om onze cruise te beginnen. Milford Sound is een fjord van 16 km lang en omringd door steile rotsen van tot wel 1200 m hoog. Dat zorgt ervoor dat je je zeer klein voelt 😉 Milford Sound is waarschijnlijk ook de enige plaats die je wilt bezoeken wanneer het giet want door de steile wanden kun je dan enkele indrukwekkende watervallen zien. Jammer genoeg was het enkele bewolkt dus moest ik mij tevreden stellen met “slechts” enkele watervallen.

blog h blog k

Hoewel de tour er iets leuk mee deed:

Ja, inderdaad, de boot is recht onder een waterval gevaren en de bemanning heeft een plateau met glazen gevuld. Heerlijk was dat! Dat is het leuke aan Nieuw Zeeland, hier kun je gewoon het water uit een rivier of waterval drinken zonder probleem.

blog i (2)

Naast enkele mooie watervallen heb je hier ook veel verschillende diersoorten waar je van kunt genieten:

Uiteindelijk ben ik blij dat ik Milford Sound gezien heb, hoewel ik eerlijk gezegd toch lichtjes teleurgesteld was. Ik had iets veel grandiozer voorgesteld, vooral door alle verhalen die ik gehoord had. Waarschijnlijk had ik te hoge verwachtingen en we weten wat er dan gebeurd. Maar ik denk dat het vooral door het weer kwam, want ik kon zeker het potentieel zien terwijl we aan het rondvaren waren. Ik geloof dat voor Milford Sound het beste is om te gaan als het ofwel zonnig is of hard aan het regenen, maar als het enkel bewolkt is komt het fjord niet volledig tot zijn recht.

 

Dat is het weer voor vandaag, tot volgende week 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Te Anau & Milford Sound”

  1. Hoy Evelyne,

    Je hebt weer prachtige dingen gezien en mooi voor ons in beeld gebracht . Hier genieten wij van een zalige nazomer. 25gr gisteren en vandaag beloven ze ons hetzelfde. We genieten ervan met volle teugen door te fietsen en wandelen , want zoals we allemaal weten,komt er aan alle mooie liedjes een einde hé !
    Tot wederhoren, vele groetjes uit Kachtem ,

    Martine

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s