Wanaka

Zoals dat gaat in Nieuw Zeeland werd ook deze stad vernoemd naar het nabijgelegen meer: Lake Wanaka.

Het is een stad die met regelmaat wordt genegeerd ten voordele van het verderop gelegen Queenstown, de backpackers – en adrenalinestad van Nieuw Zeeland. Ik ben echter zeer blij dat ik deze stad heb ingepland, want het uitzicht is adembenemend! De stad wordt langs 1 kant begrensd door het meer en wordt omringd door bergen. Alleen al het uitzicht vanuit mijn hostel maakte deze stop de moeite waard:

blog

Vlak bij Wanaka ligt het Nationale Park Mount Aspiring, dat zeer mooi schijnt te zijn, maar helaas rijden er geen bussen of tourmaatschappijen naartoe. Hoewel ik zeer veel moois kan zien door met de bus door Nieuw Zeeland te reizen, is er toch zoveel meer te zien dat je enkel met je eigen auto kunt bereiken. Jammer genoeg is het ook ontzettend duur om op je eentje met de auto te reizen (gehuurd of gekocht).

Gelukkig is er ook op wandelafstand nog genoeg moois te zien 🙂 Op een half uurtje wandelen van mijn jeugdherberg ligt Mount Iron.

Mount Iron
Mount Iron

Er werd me beloofd dat ik bovenaan een prachtig uitzicht zou zien van Wanaka en de omgeving. Halverwege de “klim” kom ik Ülrike tegen, die net zoals zo vele andere Duitse jongeren hier is via het “working-holiday”-visum waardoor ze hier een jaar kan verblijven. We gaan samen verder naar de top, waar de belofte inderdaad waar gemaakt wordt!

blog b blog c blog d blog e

Daarna gaan we langs de andere kant terug naar beneden zodat we langs het meer kunnen terugwandelen. Wat natuurlijk ook voor wat mooie foto’s heeft gezorgd 😀

blog f blog g

Nog een kleine anekdote om deze post af te sluiten:

Op de dag dat ik zou vertrekken werd ik wakker gemaakt door wel een zeer aparte wekker: namelijk het brandalarm. Geen paniek (dat had ik ook niet 😉 ) want het was een vals alarm. Ik weet echter wel nog exact wat ik dacht toen uit dromenland gerukt werd. Het ging ongeveer zo:

  • Wat een irritante wekker en dat blijft maar doorgaan … gaan ze dat hier snel afleggen?
  • Wacht effe, dat klinkt toch wel bekend …
  • Euh, is dat het brandalarm?

Hierop werd ik uiteindelijk volledig wakker 😀 Als je dus ooit in een situatie terecht komt waarbij je merkt dat je stap 1 en 2 denkt, wordt dan maar snel wakker, want het is niet altijd vals alarm 😉

Tot volgende week!

Advertisements

One thought on “Wanaka”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s