Op naar het Zuiden

Mijn eerste bezoek aan Wellington was zeer kort: slechts 1 namiddag en een nacht. Een namiddag die ik vooral verdwaald heb doorgebracht, maar ja zo zie je eens wat.

blog

Ik zal daarom ook pas later wat meer over The Windy City vertellen (onder andere waarom Wellington ook wel de Windy City genoemd wordt; hoewel dat de bijnaam eigenlijk voor zichzelf spreekt). Ik keer hier namelijk nog terug voor een wat uitgebreider bezoek.

Op dit moment is de stad enkel belangrijk als het punt waarvan je de ferry kunt nemen naar het Zuidelijk Eiland oftewel The South Island. Nieuw Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden, the North and the South Island, en enkele kleinere eilandjes (vaak alleen klein in vergelijking met de twee hoofdeilanden). Tot nu toe heb ik al mijn tijd op het Noordelijk Eiland doorgebracht, maar gezien de winter sneller toeslaat in het zuiden heb ik beslist om zo snel mogelijk naar daar te gaan. Terugblikkend een wijze beslissing al zeg ik het zelf, vooral als je bedenkt dat ik maar 1 wintertrui meeheb en al de rest zomerkledij is 😀 Naast het temperatuurverschil tussen beide eilanden is er ook nog een verschil in de natuur. The South Island staat er namelijk om gekend een zeer ruige natuur te hebben en vele backpackers hebben dan ook een voorkeur voor het Zuiden. Zelf vind ik de warmere temperaturen en niet te vergeten al die natuurlijke hot pools een grote plus voor het Noordelijke Eiland 😉

De ferryrit neemt zo’n 4 uur in beslag (enkel bij goed weer)

blog c

en dan kom je toe in Picton. De meeste mensen nemen hier meteen de bus naar de volgende stad, maar ik heb beslist hier twee nachten te blijven. De voorbije dagen waren zeer leuk, maar ook zeer lang en druk. Een klein stadje met niet te veel toeristen klinkt perfect en dat was het ook. Picton is gewoonweg een pareltje, het is een havenstad volledig omringd door een bos. Er zijn verschillende wandelpaden te bereiken binnen de 5 minuten en het uitzicht is er geweldig. Het mooie weer dat ik had tijdens mijn verblijf hielp natuurlijk ook wel 😉

Om af te sluiten enkele foto’s van het uitzicht en de stad Waikawa, dat letterlijk op wandelafstand ligt van Picton:

blog a blog h blog e blog d blog b

 

Advertisements

4 thoughts on “Op naar het Zuiden”

  1. hey, amai, wat een prachtige foto’s en een prachtig verhaal zeg. Je beleeft daar de tijd van je leven hé, geniet er nog maar goed van en ik lees hier lekker mee, en geniet mee met jou!

    Knuf

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s