Napier: Art Deco capital

Voor we afzakken naar Napier, gaan we eerst nog Mery ophalen van haar werk.

blog a
lunch op weg naar Mery
blog
deze foto doet het uitzicht echt geen recht

 

blog d
uitzicht van Mery’s werk: the Tongariro Crossing: to climb or not to climb

Mery is een vriendin van Julia, waarmee ze weken eerder heeft afgesproken om het Art Deco festival in Napier samen te vieren. Jammer genoeg voor mij is dit een internationaal populair evenement waardoor de stad compleet volgeboekt is voor het weekend. Gelukkig kon ik nog voor de donderdag- en vrijdagnacht een kamer reserveren.

Hoewel het festival pas echt begint op zaterdag zijn er al veel mensen in de sfeer en zijn er ook al vele activiteiten om aan deel te nemen.

 

blog m blog j blog e blog f blog

Maar voor dat alles gaan we eerst lekker gaan eten met Risa, onze kamergenote uit Taupo. Gelukkig is haar hotel niet te ver van mijn jeugdherberg zodat ik haar snel kan gaan oppikken, we hadden onze afspraak al eens moeten uitstellen door een ongepland dipje in Lake Taupo (zeer verfrissend maar jammer genoeg vol zandvliegen), dus het laatste wat we wilden was haar nog langer laten wachten.

blog f (2)
hmm, dessert in goed gezelschap

De volgende dag spreken we af om samen te gaan lunchen en daarna gaan Julia en Mery op een Art Deco Tour en Risa en ikzelf op de volgende (ik zei toch dat het druk was).We leren wat meer over het verleden van de stad: de reden dat Napier volledig in de Art Deco stijl gebouwd is, heeft zijn wortels in de aardbeving van 1931 waar de hele stad praktisch vernietigd werd. Toen men na de ramp de stad begon te herbouwen werd dit in de populairste stijl van het moment gedaan en toen iemand opmerkte dat ze op deze manier iets heel spectaculairs en uniek van hun stad konden maken, beslisten ze alles in de Art Deco-stijl te herbouwen. En zo is de fascinatie en uiteindelijk het jaarlijkse Art Deco Festival geboren.

blog l (2) blog k (2) blog i blog g (2) blog h blog a

Na de tour zijn we terug samen gekomen om van de avondevenementen te genieten: een militaire band gevolgd door een swingband en niet te vergeten de vliegtuigshow boven de oceaan! Al deze elementen samen, maar vooral het goede gezelschap hebben voor goede herinneringen gezorgd. blog s blog q blog n blog o

And on this final note, I’d like to thank Julia for a great couple of days and for such a fun experience at the beginning of my trip 😀 Also thank you to Mery and Risa, I had great fun with you guys at Napier, I’m glad to have met you.

Advertisements

3 thoughts on “Napier: Art Deco capital”

 1. Dag Evelyne,

  Niet gedacht om zo vlug weer iets van je te lezen. Mooie foto’s zoals altijd. En ik leer telkens wat bij. Bedankt !
  Gaan de wegen van jou en de andere meisjes nu uiteen?
  Groetjes M

  Like

  1. Haha, wel mijn doel is om elke donderdag iets te posten, maar helaas komt de realiteit en tijdelijke writersblock soms in de weg 😀
   En ik ben blij dat je het leuk en interessant vind om te lezen, ik doe mijn best 😉

   Ja, na Napier zijn we opgesplitst en jammer genoeg zijn we er niet meer in geslaagd om samen te komen. Hoewel ik later nog geheel toevallig in hetzelfde hostel zat zoals Mery. Leuke verrassing was dat 🙂

   Tot later Martine!

   Groetjes uit Cairns

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s